Blog

Van veldrijden tot vuurwerk: Niel maakt zich op voor jaarmarktperiode

Niel stoomt zich weer klaar voor de jaarmarktperiode. Naar aloude traditie wordt het dorpscentrum daarvoor tien dagen ingepalmd door kermisattracties, sportwedstrijden, en nog veel meer.

Na een jaar verplichte afwezigheid door de coronacrisis keert Niel Jaarmarkt in volle glorie terug. Van vrijdag 5 tot en met maandag 15 november 2021 kan je in het dorpscentrum genieten van tien dagen animo. Nieuw dit jaar is de prikkelarme kermis op zondag 14 november. Vanaf 14 uur openen de attracties, maar zonder de typische geluids- en lichteffecten, én krijgen bezoekers meer tijd om op een attractie te klimmen. Op die manier kunnen ook kinderen en volwassenen met een beperking of gedragsstoornis genieten van een fijne namiddag op de kermis.

Sint-Hubertus
Verder komen opnieuw heel wat traditionele evenementen van het jaarmarktprogramma terug. Een van de eerste bezoekers van de jaarmarkt is opnieuw de Sint. Hij wordt op zaterdag 6 november om 14 uur verwacht in de Ridder Berthoutlaan. Zondag 7 november staat in het teken van de Sint-Hubertusviering, waarbij de pastoor om 11 uur alle aanwezige dieren zegent. Op maandag 8 november vindt de eigenlijke jaarmarkt plaats en kan je onder meer een bezoek gaan brengen de paarden- en veeprijskampen. Op vrijdag 12 november pakt de kermis uit met een ‘1 euro-dag’ en betaal je slechts 1 euro per attractie en op zaterdag 13 november gaat er vuurwerk de lucht in.

Jaarmarktcross
Dé publiekstrekker is ook nu weer de Jaarmarktcross op woensdag 11 november. Vanaf 9.40 uur kan je achtereenvolgens de nieuwelingen, de junioren, de vrouwen elite en de mannen elite aan het werk zien. Het parcours is hetzelfde als dat van vorig jaar, met start en aankomst in de Antwerpsestraat. Wie wil weten wie de opvolger wordt van Lucinda Brand en Laurens Sweeck: tickets kosten 11 euro in voorverkoop en zijn hier te bestellen.

Bron: https://www.hln.be/niel/van-veldrijden-tot-vuurwerk-niel-maakt-zich-op-voor-jaarmarktperiode~a9961dae/

X